Meet the Member: COMCAM

Dockwize is een partner rijker. En wat voor één. COMCAM Energy is een bloeiende onderneming met een duidelijke missie: de significantste energiepartner van Europa zijn. Daarmee zijn ze hard op weg. Wat in 2010 begon als één kantoor in Duitsland, is uitgegroeid tot een bedrijf met vestigingen door heel West en binnenkort ook Oost-Europa. We spreken Nadia Poortvliet.

 

“Bij COMCAM richten we onze blik op het energielandschap. Onze belangrijkste kernwaarde is vooruitstrevend zijn én blijven. We managen energieportfolio’s voor bedrijven. Daarin voorspellen we wat de afname van stroom zal zijn dat jaar en brengen we risico´s in kaart. Zo word je als ondernemer niet ineens met hoge prijzen geconfronteerd, maar weet je wat je kan verwachten.

Zo kunnen we samen je energieverbruik reduceren en optimaliseren. Daarnaast handelen we al jaren op de energiemarkt in realtime. Daar zijn we best uniek in. Je kunt alles wat we doen samenvatten onder projectmanagement, netwerkplanning en congestiemanagement.

Het is echt wel een complexe uitdaging hoor, dat net. Het heeft jaren nodig om op een goed niveau te komen. Er speelt van alles omheen. Zo gaat Tennet volgend jaar de transportkosten met 90% verhogen, waar we allemaal voor gaan betalen. Er is veel instabiliteit door alle windmolens en zonnepanelen, waarvoor we afhankelijk zijn van het weer. Voor veel bedrijven is het nu simpelweg niet anders dan op- of afschalen, of nog erger, helemaal niet aan kunnen sluiten. Ook moeten bedrijven steeds duurzamer worden. Alles verandert snel en de duurzaamheidsambities zorgen voor veel regelgevingen. Dit treft iedereen. We hebben het 10 jaar geleden in Duitsland zien gebeuren. Nu speelt het zich hier af. We focussen zoveel mogelijk op positieve, innovatieve oplossingen. Denk dan aan je energie verdelen, batterijen en accu’s aanschaffen, zelf stroom produceren en aansluitingen combineren. We raden iedereen aan om je profiel te optimaliseren. Zo investeer je in de middelen die je zelf kunt gebruiken. Daar helpen we je graag bij!”

Lees meer over onder andere netcongestie, negatieve prijzen en congestiemanagement op COMCAM.

Ben jij ook lid van de Dockwize community en wil je meedoen aan deze rubriek? Mail dan onze communitymanager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..