Meet the Member: Simonse & Geus

Waar je vroeger met een schoenendoos vol bonnetjes naar je accountant ging, verloopt nu alles digitaal. Dat vraagt om een nieuwe manier van denken en doen. Ons nieuwste communitylid Simonse & Geus Accountants – Adviseurs B.V. uit Heinkenszand heeft dan ook een flinke digitaliseringsslag achter de rug, waar mede-eigenaar Jolanda Krijger je graag meer over vertelt in deze nieuwe Meet the Member!

“Bij Simonse & Geus helpen we ondernemers al sinds 2003 over het starten en doorgroeien van hun bedrijf met advies over boekhouding, fiscaliteit en personeelszaken. We zijn een klein kantoor met pit, met veel klanten uit de regio. We hebben een breed netwerk, korte lijntjes en hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Zo verliezen we de verbinding niet, ondanks de digitalisering.

Er is de afgelopen jaren namelijk veel veranderd: zo’n 75% van alle boekhoudingen die we op kantoor verwerken voor onze klanten wordt al automatisch verwerkt, terwijl we dat vijf jaar geleden nog ‘met de hand’ deden. Ik gok dan ook dat, als we daar nog eens vijf jaar bij optellen, we 95% overlaten aan computers en algoritmes. Kortom: digitaliseren is geen optie, maar een vereiste. Daar zijn we hard mee aan de slag gegaan.

Ik had wel ideeën over hoe we slim konden meegroeien en werd een jaar geleden mede-eigenaar. Een heel andere rol dan ik gewend was, maar ontzettend leuk. Met het kantoor namen we een businesscoach in de arm en hebben we ons bedrijf naar een hoger level kunnen tillen op bijvoorbeeld onze werkprocessen. Persoonlijk leerde ik steeds meer kwaliteiten en vaardigheden als ondernemer.”

Hoe zijn jullie bij Dockwize terechtgekomen? 

“We waren op zoek naar een manier om ons netwerk nog verder uit te breiden. Op één van de Startersdagen, die georganiseerd worden om nieuwe ondernemers te inspireren en informeren, woonden we een kennissessie bij van Dockwize. We vonden het heel inspirerend hoe Dockwize samenwerkt met startende ondernemers, omdat wij dat ook op onze eigen manier doen. Daarnaast delen we het Zeeuwse karakter en hechten waarde aan laagdrempeligheid en kennisdeling, dus het leek ons een supergoede match. We zijn blij om aangesloten te zijn en hopen nog meer bij te kunnen dragen aan het ondernemerslandschap in Zeeland!’

Lees hier meer over Simonse & Geus. Ben jij ook lid van de Dockwize community en wil je meedoen aan deze rubriek? Mail dan onze communitymanager Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..