Update E-Mobility Park

Over 3 weken verwacht E-Mobility Park, het park met elektrische deelauto’s op de Kenniswerf in Vlissingen, klaar te zijn met de bestrating en zijn de laadpalen klaar voor gebruik. De vijf elektrische deelauto’s die nu verspreid staan over het terrein worden dan op deze centrale locatie gestationeerd. De bedoeling is om ook het park uit te breiden met meer voertuigen. Op het park zijn daarnaast plekken aanwezig voor gastladers. Een student van Scalda is bezig met een mooie muurschildering op de achtergrond. Na de zomervakantie wordt er een overkapping met zonnepanelen gebouwd op de betonnen blokken te zien op de foto.

Inmiddels heeft het E-Mobility Park bijna 150 gebruikers, zowel zakelijk als particulier (ook studenten). De auto’s zijn voor iedereen toegankelijk. Om dit te kunnen realiseren heeft het E-Mobility Park een Stichting opgericht waar dit als project onder valt: Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland. Het doel is dan ook om in Zeeland meerdere van dit soort parken te realiseren.

Over E-Mobilty Park

Op het E-Mobility Park kan iedereen een elektrische deelauto huren die rijdt op lokaal opgewekte en duurzame energie. Het doel is om de mobiliteit te verduurzamen en efficiënt gebruik te maken van voertuigen door deze te delen.

De ambitie is om meerdere E-Mobility Parks op slimme locaties in Zeeland te realiseren. Zo kunnen gebruikers de elektrische deelauto's en andere elektrische vervoersmiddelen van het ene park, op het andere park achterlaten en overstappen op bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

 

•••

E-Mobility Park is een initiatief dat Dockwize actief steunt. Het kantoor van E-Mobility Park is gevestigd in Dockwize.