Goede plannen voor de Zeeuwse arbeidsmarkt worden beloond

Zeeuwse bedrijven moeten samen op zoek naar arbeidskrachten om de economie in de regio overeind te houden. De provincie, het Rijk en de gemeenten stellen hiervoor 1,5 miljoen aan subsidie beschikbaar. Zeeuwse ondernemers met innovatieve ideeën kunnen aanspraak maken op subsidiegeld, maar dan moeten ze wel samenwerken.

"Naast een bedrijfsleven met een sterk innovatief vermogen is ook een vitale arbeidsmarkt van belang voor de Zeeuwse economie en concurrentiekracht", schrijft de provincie in een persbericht. "Het vinden van voldoende en gekwalificeerd personeel wordt een steeds grotere opgave."

Creativiteit

De subsidie moet ondernemers aansporen om met creatieve ideeën te komen om de arbeidsmarkt in Zeeland toekomstbestendig te maken. Intekenen kan vanaf 6 september tot 9 november. Op 25 september wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerde ondernemers in Dockwize in Vlissingen.

De subsidie komt voort uit de 35 miljoen euro die het Rijk aan Zeeland beschikbaar stelde om de economie te ontwikkelen.

Aanmelden informatiesessie

Meld je hier aan voor de infosessie Zeeland in Stroomversnelling. Waarin je wordt geïnformeerd over de regeling en ondersteunt bij het proces van de aanvraag.

Bron: Omroep Zeeland • Foto: Pixabay


•••
Op zoek naar innovatiefinanciering en begeleiding? Dockwize biedt innovatieve ondernemers met een idee of startup ondersteuning met financiering, begeleiding, netwerk en huisvesting. Zo krijgen ondernemers de meest kansrijke en snelle start van hun bedrijf. Je profiteert van een groot netwerk, fondsen, coaching, kennis en expertise vanuit de innovatiehotspot in Zeeland.