YESC Energy Bootcamp

Young Energy Society Challenge, afgekort YESC, is de wedstrijd waarin jongeren een creatieve oplossing mogen aandragen voor het versnellen van de overstap naar duurzame energiebronnen. Om deelnemers aan YESC te helpen bij het succesvol uitwerken van hun ideeën organiseerde Dockwize een Energy Bootcamp op 23 oktober in Middelburg.

Tijdens de Energy Bootcamp van Dockwize leerde de studenten hoe je een idee succesvol kan maken door vooral te doen. In teams van studenten gingen zij in één dag aan de slag om te komen tot het beste idee voor het versnellen van de overstap naar duurzame energiebronnen. Een team kon op verschillende manier gevormd worden: op basis van een eigen idee samen met andere studenten, een idee van één van de deelnemende bedrijven waar ze bon konden aansluiten, of een project waar ze al met een team aan werkte.

dockwize energy bootcamp teamverdeling 2019

Onder leiding van Dockwize en bijgestaan door gepassioneerde ondernemers en experts gingen de teams aan de slag met bewezen methodes en tools die vele startups hebben toegepast om snel succesvol te worden en te blijven. Tijdens de Energy Bootcamp kregen ze de kans hulplijnen in te schakelen, expertsessies bij te wonen, feedback op te halen bij de coaches om zo aan het einde van de dag de gevraagde opdrachten in te kunnen leveren. De bootcamp werd afgesloten met een pitch van ieder team waarin dé creatieve oplossing werd gepresenteerd.

De winnaar van de zogenoemde pitchbattle was het team dat jongeren meer gebruik wil laten maken van deelauto's (foto 1).

winaar dockwize energy bootcamp 2019

Foto: Team met het idee 'meer jongeren gebruik laten maken van deelautos'

tweede plaats dockwize energy bootcamp 2019

Foto: Team tweede plaats met het idee 'verlagen energieverbruik schaatsbanen'

derde plaats energy bootcamp dockwize 2019

Foto: Team derde plaats met het idee 'hergebruik van metaalafval'

COACHINGSESSIES • 29, 30 en 31 OKTOBER

Dankzij de Energy Bootcamp van Dockwize bruisen de deelnemers van ideeën en kunnen zij nu verder met het uitwerken om hun creatieve oplossing in te kunnen dienen voor YESC. Om hen te helpen met alle vragen die ze nog hebben, kunnen de studenten zich inschrijven voor een tijdsvak tijdens de Coachingsessies op 29, 30 en 31 oktober. De Dockwize coaches helpen de teams van de Energy Bootcamp graag verder op weg. Vragen over de coachingsessies? Mail naar Cindy.