Terugblik Bootcamp: een zaal vol bruisende ideeën

Het barstte van de creativiteit en energie tijdens de workshop 'Startup Bootcamp' op 27 november bij Dockwize. Tientallen ondernemers gingen in teams aan de slag met bewezen tools en methodieken waar vele startups groot mee zijn geworden. Onder leiding van de business coaches van Dockwize en diverse experts hebben zij in 12-uur de eerste stappen gezet tot het succesvol uitwerken van bedrijfsideeën.

Van probleem naar oplossing

De bootcamp is een intensieve en lange dag volledig in het teken van het op zoek gaan naar het probleem van de klant en daar dé oplossing voor vinden. Van het samenstellen van o.a. een team met duidelijke rolverdeling, het opstellen van een business model (met behulp van Lean Canvas) en een visuele productpresentatie (prototype, concept) tot uiteindelijk een pitch waarmee zij hun klant proberen te overtuigen van hun product of dienst. 

Expertsessies

Als hulpmiddel kregen de deelnemers de kans om gedurende de dag verschillende expertsessies bij te wonen. Pieter Swerus (gemeente Schouwen-Duiveland) gaf een sesssie met als thema 'Overheid als partner', Ralph Veerhoek (Impuls Zeeland) stond klaar om alle vragen rondom innovatiefinanciering te beantwoorden en Douwe-Frits Broens (Avans Hogeschool) was aanwezig als expert op het gebied van Circulair & Biobased. De dockwize business coaches gaven op hun beurt sessies op het gebied van product development, customer development, verdienmodellen, marketing en communicatie en maatschappelijke impact: alles om de deelnemers te voorzien van de kennis die zij nodig hebben om hun idee optimaal uit te kunnen werken.

Winnaar pitch

Na een lange dag werd de avond afgesloten met een pitch van ieder team. Het team met een oplossing voor een zelfreinigende betonconstructie mag zichzelf de winnaar van Startup Bootcamp 2019 noemen. Zij wisten de jury te overtuigen en scoorde de meeste punten bij de opdrachten die, gedurende de dag, ingeleverd moesten worden. Gefeliciteerd! En aan alle deelnemers: bedankt voor jullie inzet!

Op 25 november 2020 is de volgende Startup Bootcamp

 

De programma’s van Dockwize worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland.

Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit Logo