‘Deze crisis is eigenlijk precies wat ik nodig had’

Bianca’s agenda voor deze zomer begon al aardig vol te lopen met festivals. “Ik zou er met mijn TinyPlanet Photobooth heengaan en creatieve foto’s van groepjes mensen maken. Maar dat viel dus in één klap allemaal weg. Ineens hield alles op. Dat was natuurlijk even schrikken.”

Bianca SOS Dockwize 4

Toch begon er bij Bianca meteen iets positiefs te borrelen. “Ik was al een tijdje met een idee voor een koerswijziging bezig: virtual tours. Daarbij kunnen mensen, door middel van 360o foto’s aangevuld met interactieve tools, online een mooie en leuke rondleiding volgen. Ik zag dus een enorme kans voor deze virtual tools, zeker nu! Deze crisis is eigenlijk precies wat ik nodig had, want het dwingt me nu echt werk van mijn idee te maken.”

Van intuïtief naar goed onderbouwd

Maar hoe pak je zoiets nou echt goed aan? Dat is waar Bianca tegenaan hikte. “Ik ben nogal een intuïtief ondernemer. Oh, laat ik dit eens doen. Goh, laat ik dat eens doen. Ik doe vaak wat er in me opkomt. Maar dit keer wilde ik het echt goed aanpakken. In mijn zoektocht naar mogelijkheden voor begeleiding hierbij, kwam ik op facebook het SOS programma van Dockwize tegen. Wat een waanzinnig fantastische kans om mijn business goed onderbouwd op poten te zetten!”

Bianca SOS Dockwize 1

Voor mij?

Bianca twijfelde of ze in aanmerking zou komen voor SOS Dockwize. “Omdat ik een nieuw bedrijf ging opstarten en nog niet direct per direct failliet dreigde te gaan, dacht ik dat het misschien niet voor mij bedoeld zou zijn. Ik begon het aanmeldformulier in te vullen, maar haakte af. Kort daarna werd ik gebeld. Ik paste volgens Dockwize heel goed bij het traject, dus of ik mee wilde doen.”

Concreet

Bianca’s antwoord was natuurlijk ‘ja’. “Gisteren ben ik begonnen en heb ik kennisgemaakt met mijn twee coaches. Met hen heb ik de komende tijd wekelijks contact. Tussendoor krijg ik huiswerk mee. Ik moet nu bijvoorbeeld op papier zetten wat mijn verwachte inkomsten en uitgaven zijn, waar ik heen wil met mijn bedrijf en welke mogelijkheden ik zie. Dat speelt nu allemaal wel in mijn hoofd, maar het is goed om dit eens concreet op papier te zetten en er met deskundigen over te praten. Ik ben heel benieuwd naar hun tips en adviezen!”

Bianca SOS Dockwize 3 

Meld je ook aan voor SOS Dockwize!

Ook, net als Bianca, deelnemen aan SOS Dockwize? Het kan nog steeds! Check alle info hier en meld je gratis aan!

Programma's

Op zoek naar andere ondersteuning passend bij jouw ontwikkelfase als ondernemer? Wil je een nieuw product op de markt brengen? Of verder groeien met jouw bedrijf? De afgelopen jaren hebben al 800 deelnemers één van onze programma's doorlopen. Bekijk hier het overzicht van de programma's.

 

•••

SOS Dockwize is mede mogelijk gemaakt door provincie Zeeland, ZLM Verzekeringen, de Zeeuwse Verzekeringen, Impuls Zeeland en Rabobank.

Foto: Martijn Fincke • Tekst: Kim de Booij