‘Niks doen is geen optie’

Normaal gezien zou Patrick Roelands, samen met zijn collega’s van Jouw Event Partners, deze maanden heen en weer rennen van evenement, naar feest, naar bruiloft en weer naar evenement om daar de muziek, het licht en waar nodig het meubilair, de catering en de aankleding te verzorgen. De coronacrisis trapte echter genadeloos op de rem. En Patrick? Die niet! “We dachten meteen: Oké, hier moeten we iets mee. Niks doen is geen optie.”

JouwEventPartners SOS Dockwize 4 zw

Echt gaaf!

“Eén van de eerste zaken die we regelden, was online streaming. We bouwden een eigen studio waar we online zakelijke bijeenkomsten en mini-DJ-festivals hosten. Daarnaast bedachten we het Kletsvenster. Hiermee kunnen bewoners van verzorgingstehuizen toch fijn contact met hun naasten hebben. Minister Hugo de Jonge is er bij Stichting Tragel zelfs naar komen kijken. Dat was echt gaaf!”

Zien we iets over het hoofd?

En zo hebben ze bij Jouw Event Partners nog wel meer goede ideeën. “We barsten van de creativiteit en denken continu na over nieuwe mogelijkheden. Maar je wilt ook graag weten hoe een ander ernaar kijkt. Zien we iets over het hoofd? Moeten we dingen anders aanpakken? Normaal gezien is het best duur om experts hierin te laten adviseren. Maar toen las ik over het SOS programma van Dockwize. Mijn collega’s en ik moesten er niet lang over nadenken. Dit gingen we doen!”

JouwEventPartners SOS Dockwize 1

Waardevol nieuw netwerk

De eerste tips en adviezen heeft Patrick inmiddels al in the pocket. “Van de coaches, maar ook van de overige deelnemers. We zitten samen in een app, kunnen er vragen aan elkaar stellen en ideeën delen. Dit nieuwe netwerk is, naast de hulp van de coaches, ook super waardevol. Verder leren we door dit programma op een heel andere manier naar ons bedrijf te kijken, ook cijfermatig. Daardoor zie je beter wat je kansen zijn.”

Dé partij

Niet dat Patrick voorheen niet in kansen dacht. “Juist wel. Ik zit altijd al zo in elkaar dat ik in oplossingen denk, niet in problemen. Het belang daarvan wordt nu nog eens onderstreept. Dus, kop op en nadenken over wat er wél kan. Hoe kunnen we in de 1,5 meter maatschappij nog wel een festival of bruiloft organiseren? Wij zorgen voor oplossingen en straks is Jouw Event Partners dé partij waarmee je voor dit soort zaken in zee wilt gaan.”

JouwEventPartners SOS Dockwize 2

Meld je ook aan voor SOS Dockwize!

Ook, net als Jouw Events Partners, deelnemen aan het gratis SOS van Dockwize? Het kan nog steeds! Kom sterker uit de crisis, spar met experts, coaches en andere deelnemers, bouw een groot netwerk op en zet ideeën om tot een concreet actieplan! Een unieke kans! Check alle info hier en meld je gratis aan!

Programma's

Op zoek naar andere ondersteuning passend bij jouw ontwikkelfase als ondernemer? Wil je een nieuw product op de markt brengen? Of verder groeien met jouw bedrijf? De afgelopen jaren hebben al 800 deelnemers één van onze programma's doorlopen. Bekijk hier het overzicht van de programma's.

 

•••

SOS Dockwize is mede mogelijk gemaakt door provincie Zeeland, ZLM Verzekeringen, de Zeeuwse Verzekeringen, Impuls Zeeland en Rabobank.

Foto: Martijn Fincke • Tekst: Kim de Booij