‘Je kunt er altijd wat van leren’

Marloes Henderikx is met haar bedrijf ZorgPlezier normaal gezien een groot deel van de dag met ouderen in de weer, om hen gezelschap te bieden en een fijne tijd te bezorgen. Door de coronamaatregelen kan dit nu niet. “Voor mij is het wel jammer dat ik mijn werk nauwelijks kan doen, maar ik voel vooral met de ouderen mee. Ze vertrouwen erop dat je komt en nu ben ik er niet. Dat gaat me meer aan het hart dan mijn eigen situatie.”

Marloes Zorgplezier SOS Dockwize zw

Helemaal stilvallen doet Marloes niet. “Ik kan nog VR-trainingen geven aan zorgmedewerkers. Ik leg dan uit hoe ze virtual reality kunnen inzetten bij ouderen. Dus hoe het werkt, hoe je het toepast bij bijvoorbeeld ouderen met dementie en welke content je kunt gebruiken. Juist nu is het fijn om ouderen op zo’n manier toch wat extra beleving te kunnen bieden.”

Ontwikkeling

Maar ja, hier vult Marloes geen hele weken mee. “Ik heb nu tijd over en die wil ik nuttig besteden. Ik zie deze crisis als een kans om mijn bedrijf eens goed tegen het licht te houden. Daar nam ik voorheen niet altijd genoeg tijd voor. Je zit toch in een standaard ritme. Bij de start van mijn bedrijf had ik al positieve ervaringen opgedaan met het Kickstartprogramma van Dockwize. Nu zag ik het SOS programma en dacht: je kunt er altijd wat van leren. Het is goed voor je ontwikkeling als ondernemer om anderen mee te laten kijken naar wat er beter kan.”

Marloes Zorgplezier SOS Dockwize 3

‘Wat zullen ze van me vinden?’

Dat kan echter best spannend zijn, een kijkje in je keuken geven. “Je moet je kwetsbaar opstellen. Met de staart tussen m’n benen gaf ik openheid over mijn bedrijf en ideeën. Je denkt dan toch: wat zullen ze van me vinden? Maar dan merk je: er is niks aan de hand, ze vellen geen oordeel en denken met me mee. Mijn coaches komen met frisse ideeën en zetten me weer verder aan het denken. Ik verwacht dat we samen een concreet actieplan maken hoe ik deze tijd doorkom en hoe ik in de toekomst verder kan. Creatief denken, daar zal het om draaien denk ik, voor alle ondernemers.”

Marloes Zorgplezier SOS Dockwize

Meld je ook aan voor SOS Dockwize!

Ook, net als Marloes, deelnemen aan SOS Dockwize? Het kan nog steeds! Check alle info hier en meld je gratis aan!

Programma's

Op zoek naar andere ondersteuning passend bij jouw ontwikkelfase als ondernemer? Wil je een nieuw product op de markt brengen? Of verder groeien met jouw bedrijf? De afgelopen jaren hebben al 800 deelnemers één van onze programma's doorlopen. Bekijk hier het overzicht van de programma's.

 

•••

SOS Dockwize is mede mogelijk gemaakt door provincie Zeeland, ZLM Verzekeringen, de Zeeuwse Verzekeringen, Impuls Zeeland en Rabobank.

Foto: Martijn Fincke • Tekst: Kim de Booij