“Ik kan dit niet alleen en dat hoeft nu ook niet.”

Geen eigen workshops meer en geen leveringen voor evenementen, bruiloften en verjaardagsfeesten. Allemaal geannuleerd. Maar Chantal zag desondanks nog mogelijkheden om haar klanten te blijven bedienen. “De webshop Snoeppapiertje.nl, die ik pasgeleden voor mijn eetbare prints had gemaakt, zette ik meteen in voor de producten van Zoet Goed Taarten en ik ontwikkelde cakeboxen voor kinderen. Daarin zit een voorgebakken taart en allerlei benodigdheden om deze mooi te versieren. Dat liep gelijk lekker.”

ZoetGoedtaarten Chantal SOS Dockwize zw

Gemis

Dat klinkt allemaal heel positief, maar zo voelt het niet altijd voor Chantal. “Ik kan niet doen wat ik het liefste doe, mensen persoonlijk enthousiast maken voor mooie taarten. Het blije gezicht zien van het bruidspaar of de jarige. Het plezier ervaren van de mensen tijdens mijn workshops. Hun beleving is waar ik blij van word. Dat mis ik nu enorm.”

Niet alleen

Het SOS programma van Dockwize kwam voorbij en Chantal besloot meteen aan te haken. “Ja, weet je, ik zou dom zijn als ik het niet zou doen. Ik kreeg twee en half jaar geleden de kans om dit bedrijf over te nemen en ben er zo ingerold. De hele ontwikkeling van het ondernemerschap wil ik nog doormaken, maar ik heb nog nooit een strategisch plan gemaakt. Dat vind ik ook superlastig. Ik kan dit niet alleen en dat hoeft nu ook niet.”

ZoetGoedtaarten Chantal SOS Dockwize 4

Committed

Chantal zit nu in de derde week van het traject. “We zijn nu de basis aan het leggen. Die moet goed zijn, voordat je nieuwe ideeën gaat verzinnen. Ik schiet meestal meteen in de ideeënmodus, dus ik moet mezelf even afremmen. Dat doe ik ook, want ik wil het vooral goed doen, zodat ik er echt mee door kan, onderbouwd met een goed verdienmodel. Daar helpen mijn coaches me heel goed bij. Ze zijn echt committed.”

Het komt goed

En de toekomst? Die ziet er wat Chantal betreft rooskleurig uit. “Het is nu even een kwestie van overleven, maar het komt goed. Ik zie dat steeds meer mensen weer zin krijgen om iets te vieren en heb er alle vertrouwen in dat klanten mij weer gaan vinden. In de tussentijd maak ik er iets moois van, zorg ik dat ik op een positieve manier zichtbaar blijf en bereid ik me voor op de toekomst.”

ZoetGoedtaarten Chantal SOS Dockwize

Meld je ook aan voor SOS Dockwize!

Ook, net als Chantal, deelnemen aan SOS Dockwize? Het kan nog steeds! Check alle info hier en meld je gratis aan!

Programma's

Op zoek naar andere ondersteuning passend bij jouw ontwikkelfase als ondernemer? Wil je een nieuw product op de markt brengen? Of verder groeien met jouw bedrijf? De afgelopen jaren hebben al 800 deelnemers één van onze programma's doorlopen. Bekijk hier het overzicht van de programma's.

 

•••

SOS Dockwize is mede mogelijk gemaakt door provincie Zeeland, ZLM Verzekeringen, de Zeeuwse Verzekeringen, Impuls Zeeland en Rabobank.

Foto: Martijn Fincke • Tekst: Kim de Booij