6 nieuwe ondernemingen dankzij minor HZ en Dockwize

Vandaag was de afronding van de minor Innovative Entrepreneurship die 7 nieuwe, jonge ondernemers, met in totaal 6 ondernemingen, heeft voortgebracht. Daarnaast hebben 8 ondernemende studenten een innovatieproject voor een externe opdrachtgever in een volgende fase gebracht. De minor is een samenwerking tussen HZ University of Applied Scienes en Dockwize.

De minor voor studenten die willen ondernemen hz en dockwize

Deze jonge ondernemers hebben bedrijven opgericht zoals een muziekstudio, een geïntegreerd software systeem voor restaurants, engineering bureaus en een netwerkorganisatie waarin de HZ een rol speelt. "Kortom een aanwinst voor Zeeland!", aldus Peter R. van Dijk, docent op de HZ en begeleider van de minor.

Over de minor

In het eerste en tweede semester van ieder schooljaar biedt de HZ University of Applied Sciences de minor Innovative Entrepreneurship aan in samenwerking met Dockwize, de innovatiehub voor ondernemerschap en innovatie in Zeeland. Gedurende dit Engelstalige semester, waaraan ook internationale studenten deelnemen, ontwikkelen minor deelnemers kennis en kunde over ondernemerschap, leren zij hoe ze achter de wensen en behoefte van hun klant kunnen komen en hoe ze een onderneming op kunnen starten. 

•••

Ook starten als ondernemer tijdens je studie?

Wil jij als student ook aan de slag als ondernemer? Kennis en kunde over ondernemerschap ontwikkelen? Of ontdekken of ondernemerschap iets voor jou is? Check dan de informatie over de minor Innovative Entrepreneurship die wordt aangeboden op de HZ. Aanmelden kan hier.