Zeeuwind innovatie challenge 2021 van start!

Zeeuwind en Dockwize lanceren uitdagend initiatief  

Ga jij de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021 aan?

Zeeuwind en Dockwize bundelen hun krachten in de zoektocht naar vernieuwende hernieuwbare energie in Zeeland. Zij organiseren daarvoor samen de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021! Hierin zoeken zij vernieuwende oplossingen die schone energie combineert met de schoonheid van het Zeeuwse landschap. In totaal is er 30.000 euro aan vouchers beschikbaar dat wordt verdeeld over de beste inzendingen. Ga jij de uitdaging aan?  

Tweestrijd

Allemaal weten we dat de uitstoot van CO2 omlaag moet en dat de overstap naar duurzame energiebronnen, zoals zon en wind, hier een belangrijke rol in speelt. Doen! Zeggen we dan. Maar het wordt een ander verhaal wanneer dit betekent dat we overal tegen zonne- en windmolenparken aan moeten gaan kijken. Tegen die tweestrijd loopt Zeeuwind aan. 

Schoonheid

Zeeuwind is één van de grootse energiecoöperaties van Nederland. De coöperatie streeft een toename in duurzame energie in Zeeland na. Maar die schone energie mag natuurlijk niet ten koste gaan van de schoonheid van onze Zeeuwse polders met die kenmerkende mooie vergezichten. Liever zouden duurzame energie-initiatieven zelfs nog een bijdrage moeten leveren aan het Zeeuwse landschap. En dat is precies waar de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021 over gaat.  

“Hoe kunnen we gemeenschappen (straten, buurten en dorpen) in Zeeland met behulp van vernieuwende oplossingen stimuleren hernieuwbare energie op te wekken of te gebruiken én helpen een bijdrage te leveren aan het Zeeuwse landschap?” 

Challenge Vraag Zeeuwind Innovatie Challenge 20201

Wat we zoeken

Iedereen die daar de oplossing voor denkt te weten, of dat nu startende ondernemers, studenten, mkb’ers, bewoners(organisaties)of grote bedrijven zijn, wordt uitgedaagd om zijn of haar oplossing aan de organisatoren Zeeuwind en Dockwize te presenteren. Zeeuwind is hierbij vooral op zoek naar vernieuwende plannen. Dat wil niet zeggen dat de oplossing persé om bestaande en bewezen producten of diensten gaat, een goed uitgewerkt plan waarvan de realisatie in de kinderschoenen staat, is ook welkom. Als het maar meer is dan slechts een idee. 

Ga de challenge aan!

Heb jij een oplossing voor deze uitdaging? Weet jij hoe schone energie en de schoonheid van het Zeeuwse landschap hand in hand kunnen gaan? Doe dan mee! Meld je aan via dockwize.nl/zeeuwind-challenge. Inschrijven kan tot 25 maart 2021.

30.000 euro beschikbaar

Weet je genoeg indruk te maken in de eerste selectieronde, dan mag je begin mei deelnemen aan de Challenge Weken. Met de hulp van experts en het gebruik van (lab)faciliteiten kun je jouw oplossing nog verder versterken. Vervolgens is het aan jou om de jury te overtuigen met jouw unieke plan. Maak je ook dan weer voldoende indruk? Dan krijg je een bijdrage van Zeeuwind om een pilot uit te voeren. In totaal stelt Zeeuwind 30.000 euro beschikbaar voor één of meerdere projecten. 

Zeeuwind Innovatie Challenge 2021 Dockwize social post

Zeeuwind en Dockwize 

Dockwize is dé plek waar innovatieve ideeën uitgroeien tot impactvolle ontwikkelingen. Het betekent een perfecte match met Zeeuwind die deze innovatiekracht nodig heeft in haar zoektocht naar meer duurzame energie in Zeeland. Daarom organiseren zij samen deze Zeeuwind Innovatie Challenge 2021.  

 


Wil je meer informatie over deelname aan de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021?  Meld je dan hier aan voor de online informatiebijeenkomst op woensdag 27 januari van 16:30 tot 17: 30 uur.

•••

Voor de perskit check www.dockwize.nl/zeeuwind-perskit

Neem voor meer informatie contact op met: 
Jeroen van Oijen, Programmamanager Zeeuwind Innovatie Challenge 
+31 (0)6 51 26 63 50 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Naar de Zeeuwind Innovatie Challenge 2021