Meer dan 220 HZ studenten starten als ondernemer

Dinsdag 14 september starten er meer dan 220 tweedejaars studenten hun eigen onderneming tijdens de Student Bootcamp van HZ University of Applied Sciences en Dockwize. Tijdens de bootcamp gaan ze aan de slag met hun businessmodel en een eerste eenvoudig prototype onder begeleiding van de business coaches van Dockwize. 

De ondernemende student

De bootcamp en het starten van een student company zijn een onderdeel van hun economische opleiding waarin zij leren hun eigen bedrijf te starten. Om de leerlingen een vliegende start te geven en ze gelijk in de juiste mindset te brengen organiseren we de vierdaagse bootcamp in de Lasloods in Vlissingen. In deze vier dagen gaan de studenten in teams aan de slag met hun eigen start-up. 

Met behulp van expertsessies en bewezen start-up tools en methodieken, ervaren de studenten hoe het is om te ondernemen en wat hier allemaal bij komt kijken. Een intensieve week waarin veel van de studenten wordt gevraagd met als doel ondernemerschap, innovatie en het stimuleren van een ondernemende houding. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het thema van de bootcamp staat in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De uitdaging hierin is het creëren van een product of dienst die echte waarde biedt aan onze wereld, of waar onze samenleving of stad beter van wordt.

De Student Startup Bootcamp wordt georganiseerd door Dockwize en HZ University of Applied Sciences. Vele kennisinstellingen organiseren de Student Company zelf, maar dankzij de nauwe samenwerking profiteren de studenten van deze waardevolle week die plaatsvindt op van dinsdag 14 september t/m vrijdag 17 september. Vrijdag sluiten de studenten af met een pitch battle.

Check de aftermovie van de Student Bootcamp 2020 hier: 

 

•••