Bestel je tickets voor TEDxUniversityCollegeRoosevelt

TEDx komt naar Zeeland! TEDxUniversityCollegeRoosevelt organiseert een TED-talk in de Oosterkerk Middelburg aanstaande zaterdag 15 april om 13.00 uur Het thema: Fight or Flight, vechten of vluchten. Rondom dit thema delen studenten, professors en sprekers hun persoonlijke ervaringen en verhalen. Lees hieronder meer over de sprekers en bestel je tickets vandaag nog!

Student Farkhunda Ayobi
Vluchtte uit Afghanistan, studeerde af aan een middelbare school in de Filippijnen en studeert nu aan de University College Roosevelt (UCR). Ze zal spreken over het lijden van vrouwen in Afghanistan en hoe we de normalisering hiervan kunnen voorkomen.

Student Sophie Raimondo Schmid
Gedefinieerd door haar jeugd in México City, heeft Sophie de wereld rondgereisd op een zoektocht een zinvol leven te leiden. Ze zal haar ervaringen uit Tanzania delen en eenvoudige stappen aanbieden die je kunt nemen om de routine te doorbreken en te genieten van het leven.

Student Paula Marquina Gurrea
Geboren in Quéretaro in México, ze is een veel bereisde en flink betrokken student en activist. In haar TEDx-talk zal Paula zich richten op de kwestie van seksueel geweld op Universiteiten en zal ze haar eigen raamwerk voorstellen voor de aanpak hiervan.

Student Emma Flaskgaard Andreasen
Uit Struer, Denemarken, biedt Emma een nieuw perspectief op wat we als vanzelfsprekend beschouwen. In deze lezing zal ze het idee van privilege opnieuw evalueren, met name hoe "alle levens die we niet leven" ons overweldigd maken, en wat we kunnen doen om ons tevreden te voelen.

Professor Jason Dinse
Afkomstig uit een privaatrechtelijke praktijk in de VS, doceert professor Dinse nu rechten aan de UCR. Zijn TEDx-talk zal gaan over het gebrek aan rechten dat gedetineerden krijgen om zichzelf te verdedigen, waardoor ze worden beroofd van de meest fundamentele vrijheid om te kunnen kiezen tussen Vechten of Vluchten.

Professor Sanja Antonides
Studeerde Cognitieve Wetenschap, doet hier onderzoek naar, en doceert hier nu over aan UCR. In haar TEDx-talk zal ze de Biologie en Psychologie achter het Vecht- of Vluchtinstinct uitleggen en de rol ervan in onze moderne samenleving beschrijven.

Externe spreker Liliane Geerling
Werkzaam bij de Delta Academy van de Hogeschool van Zeeland, biedt zij cruciale, maar minder bekende, perspectieven op klimaatverandering. Zij heeft inzicht opgedaan door over de hele wereld te werken. Leer meer over hoe het is om te leven in een zinkend Zeeland, en over hoe we onze waterwegen in het algemeen duurzaam kunnen beheren.

Externe spreker Philipp D. Keller
Succesvol in zaken, het leger en lokale politiek. Philipp stond tijdens zijn reizen voor veel uitdagingen. Hij zal waardevolle lessen geven over hoe te leiden, hoe om te gaan met stress en hoe je fouten kunt voorkomen die ontstaan uit het vertrouwen op het Vecht- of Vluchtinstinct.

Externe spreker Nicolas Castellon
Hij werkt in verschillende landen, organisaties en sectoren en is een expert op het gebied van cyberbeveiliging. Terwijl de digitale wereld steeds meer ingebed raakt in het alledaagse leven, lokt dit vecht- of vluchtreacties op. In zijn Ted-talk zal Nicolas uitleggen hoe men kalm kan blijven, zich kan aanpassen en veilig kan blijven in deze nieuwe digitale wereld.

Externe spreker The Barefoot Dutchman
Afkomstig uit Goes, heeft Anton Nootenboom wereldrecords gevestigd. Door op blote voeten naar het basiskamp van de Mount Everest te lopen en door 3019 km blootsvoets door Australië te lopen. Zijn missie, om het bewustzijn over de geestelijke gezondheid van mannen te vergroten. Wat allemaal begon toen hij in het leger diende, bracht hem er nu toe zijn verhaal te delen op onze TEDxUniversityCollegeRoosevelt conferentie.

Koop je tickets nu!
Ben jij erbij aanstaande zaterdag? Bestel dan vandaag nog je tickets via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-tedxuniversitycollegeroosevelt-532267495407?aff=ebdsoporgprofile. Let op: vandaag is de laatste dag!

Volg de accounts op Instagram (@TEDxUCRoosevelt) en Facebook (TEDx University College Roosevelt) om op de hoogte te blijven. Heb je nog vragen? Stel ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over TEDx
TEDx heeft een duidelijke slogan: “ideas worth spreading.” TEDx inspireert mensen over de hele wereld door hun events door kennis, ervaringen, wetenschap en ideeën te delen door presentaties van gepassioneerde sprekers. Zo jagen ze het gesprek aan en delen ze nieuwe inzichten. Er worden wereldwijd al meer dan 3000 events gehouden per jaar.