Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

Vandaag zit er even geen college in het verschiet voor de 40 enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maken ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gaan de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. 



FB Photo only zwart wit
Foto: Suzan Fotografie


Terwijl de bus van locatie naar locatie rijdt buigen de studenten zich vol overgave over de uitdagingen en kansen die zeewier biedt in voedingsproducten. Deze voedzame en veelzijdige plant biedt een veelbelovende oplossing voor de voedseltransitie naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem, waarbij de gezondheid van zowel mens als planeet centraal staat. In de middag trekken ze het zonnige Middelburg in om consumenten te interviewen over hun persoonlijke ervaringen en keuzes op het gebied van zeewier en voeding. 

Uiteindelijk lukt het alle studenten om een inspirerend concept te presenteren aan een vakjury op de HZ. Van zeewiersiroop tot zeewier als bestanddeel van ijs en van zeewier chips tot zeewier als coating voor verpakkingsmaterialen. Ze geven aan dat de mogelijkheden eindeloos zijn en zien veel potentie in zeewier. 

Meer lezen over de samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en Dockwize? Check: www.dockwize.nl/programmas/voor-studenten-die-willen-ondernemen