Hoe is stagelopen bij de grootste ondernemershotspot van Zeeland?

Ruben Boogaard (22), Jorian Wientjens (23) (beiden commerciële economie) en Nienke de Munter (21) (communicatie) van de HZ University of Applied Sciences sluiten begin januari hun stageavontuur bij ons af. Voor we ze uitzwaaien, interviewden we hen over hun tijd bij Dockwize.

Hoe is dat eigenlijk, stage lopen bij de grootste innovatie en ondernemers hotspot van Zeeland? 

Via de stagemarkt van HZ University of Applied Sciences ontdekten ze Dockwize – een mooie match, want deze drie nieuwsgierige studenten zijn ondernemers in de dop. Jorian is zelfs al eigen baas, met meerdere webshops in zijn beheer en zijn eigen SEO-consultancy. “Ik besteed zo’n vier uur per dag aan het schrijven van artikelen zodat mijn webshops beter vindbaar zijn in zoekmachines als Google. Het ondernemerschap an sich interesseert me heel erg, en stage lopen bij Dockwize leek me een mooie kans om verder uit te zoeken wat het voor mij kan betekenen,” vertelt hij. 

Ook voor Nienke was dat een belangrijke drijfveer. “Ik wilde een stage waarin ik me breed kon oriënteren”, legt ze uit. “Ik ontdekte Dockwize tijdens de Contacta beurs en kwam daarna weer met communitymanager Kitty van Aken in contact via de stagespeeddates op school. Ze herkende me direct, wat ik veel vond zeggen over de mentaliteit en persoonlijke aandacht voor de ondernemers community van Dockwize. Ik dacht direct: dit lijkt me zo’n vet bedrijf om te werken. Ik heb oud-stagiairs nog naar hun ervaring gevraagd. Ook zij waren enthousiast, maar ik was eigenlijk al om.”

Hoe heeft jouw stage bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en persoonlijke groei?

“Bij Dockwize merkte ik dat er echt naar mijn kwaliteiten werd gekeken en naar wat ik zelf graag wilde ontwikkelen. Ik kreeg dan ook niet zomaar een to-dolijst, maar de mogelijkheid zelf uit te zoeken waar ik energie van krijg en werkzaamheden die ik spannend vind, te overwinnen. Voor mij waren social media, campagnes uitwerken en fotografie dagelijkse taken. Volgens communicatiespecialist Arieke heb ik afgelopen periode echt mijn expertise gevonden in het maken van videocontent. Dat voelt nog wat onwennig, maar ik word er superenthousiast van,” vertelt Nienke. “Mijn grootste les is dan ook dat ik achter mijn creatieve ideeën mag staan. Die bevestiging geeft me meer zekerheid.” 

“Voor mijn stage wist ik nog helemaal niet wat ik wilde doen,” lacht Ruben. “Maar door Dockwize ben ik wel aan het denken gezet. Zo ontdekte ik dat marketing me ligt en dat ik waarde hecht aan veel goede netwerkgesprekken voeren. Ik was vooral Kitty’s helpende hand op afdeling Community, waardoor vooral mijn professionele houding echt veel is verbeterd. Zo heb ik geleerd hoe je kunt netwerken, plannen en grenzen beter aangeven.”

Jorian deelt die ervaring. “Goed leren netwerken was voor mij een doel. Dockwize leent zich daar perfect voor, want ze organiseren wekelijks netwerkevents waar ook gevestigde ondernemers die het al gemaakt hebben op afkomen. Het team is klein, maar enorm energiek, jong en informeel, met als voordeel dat er een heel open sfeer is en je veel vrijheid krijgt. Dat vraagt wel om discipline, plannen en inderdaad: ook weer je grenzen aangeven. Daar heb ik vooral veel van geleerd.”

Wat wordt jullie volgende stap en hoe heeft Dockwize jullie geïnspireerd?

Rubens koffers zijn al gepakt voor zijn minor in het buitenland. “Ik verwacht niet dat ik later voor een baas ga werken, daarvoor vind ik zelf risico’s zien en kansen pakken te leuk. Ik speel met het idee om de camping van mijn ouders over te nemen, maar wil eerst school maar eens afmaken. Ik ga tijdens mijn minor in Kroatië allerlei losse vakken volgen en heb bewust gekozen voor psychologie en marketing.”

Ook Jorian vertrekt naar een buitenlandse bestemming: “Ik ga eerst mijn minor doen in Spanje, maar weet nu al 100% zeker dat ik na mijn studie verder ga als ondernemer. Daarom wil ik volgend jaar afstuderen in mijn eigen bedrijf, ook weer bij Dockwize.”

Nienke blijft één dag in de week werken bij Dockwize van februari tot en met september. We zien haar ook terug tijdens haar minor Innovative Entrepreneurship, een samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en Dockwize. “Ik ga onderzoeken of ik meer met content creatie kan doen in een eigen onderneming.”

Unlock your potential en loop ook stage bij Dockwize!

Werk aan je competenties, ontdek het ondernemerschap en kom vlammen in ons team! Heb jij dat creatieve talent, ben je assertief, houd je van aanpakken en vind je het leuk om in een ondernemende omgeving stage te lopen? Mail dan naar onze communitymanager Kitty van Aken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bekijk onze vacatures.

Ben je niet op zoek naar een stage, maar wel naar een minor? Ontdek dan je ondernemerschap bij Dockwize tijdens de minor Innovative Entrepreneurship.