7 startups brengen hun product versneld naar de markt

7 startups gaan de komende 3 maanden met de professionalisering van hun startup aan de slag. Het programma is vandaag voor het eerst van start gegaan en is bedoeld voor ondernemers die hun product of dienst succesvol in de markt willen zetten met als doel de marktintroductie of eerste groei te versterken en versnellen.

De Accelerator is gericht op ondernemers met een technologische innovatie alsmede ondernemers die daarmee een positieve sociale Impact proberen te bereiken, en is daarmee het eerste Accelerator programma in Zeeland.

Verwachtingen van de ondernemers zijn hoog gespannen. Zij worden in 12 weken klaargestoomd voor de eerste opschaling van het product of dienst, een versnelling naar de markt, omzetgroei en om financiering op te halen bij investeerders.

De initiatieven lopen uiteen van technologische innovaties als online platformen en applicaties tot innovaties in de zorg en vitaliteit. De echte versnelling ontstaat niet alleen door de kennis die zij opdoen tijdens het programma, maar vooral door het leren toepassen van de tools en methodieken die zij aangereikt krijgen.

Komende periode trekken de ondernemers samen op, ondersteund door een team van ervaren coaches en experts uit het netwerk. De periode wordt afgesloten met een Showcase event op 25 juni, waar zij podium krijgen zichzelf te presenteren aan een groot publiek.

Het ontstaan
Het initiatief komt van Dockwize, de innovatiehotspot van Zeeland, waar startups een succesvolle start maken, innovatief ondernemerschap wordt aangejaagd en waar bedrijven klaargestoomd worden voor de toekomst.

Met het Accelerator programma stimuleert Dockwize de groei van innovatieve bedrijven, die daarmee bijdragen aan behoud van banen en de economische stabiliteit van Zeeland. Bouwen aan de meest toonaangevende bedrijven van morgen, dat is de ambitie.

Financiële bijdrage komen van de ondernemers zelf, alsook van de Provincie Zeeland, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Rabobank Foundation, HZ University of Applied Sciences, SWVO, Sociale Innovatie Zeeland, KNMH Participaties /KNHM afdeling Zeeland en Stichting ZIGZAG.