‘Je krijgt iets onbetaalbaars voor helemaal niks’

“Mijn hele bedrijf kwam abrupt tot stilstand door corona”, vertelt Mischa. “Ik gaf fotografiecursussen en -workshops. Die werden in één keer allemaal geannuleerd. De onzekerheid was gigantisch. Het scheelde niet veel of ik zat huilend op de bank.” 

Weet je wat 

Mischa had geen concrete plannen over hoe hij nu verder moest. “Ik zat op een gegeven moment een beetje doelloos op facebook te scrollen. Je weet wel, dat je dan op den duur denkt ‘wat heb ik nou gedaan… helemaal niks’. Maar toen kwam er een advertentie van Dockwize voorbij over het SOS-programma. Ik dacht ‘weet je wat, het kost niks, ik schrijf me in en als het tegenvalt, trek ik me wel terug’.” 

Allergisch 

Inschrijven deed Mischa, terugtrekken niet. “Vooraf was ik vooral sceptisch over het feit dat er met coaches werd gewerkt. Daar was ik allergisch voor. Ik had er een beeld bij van schreeuwerige betweters die beweren dat als je aan één knopje draait, je meteen een ton omzet hebt. Uiteindelijk was mijn ervaring met de coaches van SOS buitengewoon goed. Ze waren niet zweverig, maar hielpen me heel concreet verder met ideeën en nieuwe invalshoeken.” 

Rem, schakelen, gas geven 

Mischa was blij met de frisse blik. “Ik was geneigd te focussen op alles wat ik niet meer kon doen. De coaches benadrukten juist de dingen die ik nog wél kon. Dat had ik echt even nodig. Kansen waren er wel. Zo had ik bijvoorbeeld online cursussen liggen die ik verder kon uitbouwen. Ik stond alleen zelf op de rem. Ik had de coaches nodig om te schakelen en weer gas te geven.” 

Een APK-keuring voor je bedrijf 

Met die autotermen maakt Mischa een logisch bruggetje naar het SOS-programma van Dockwize waar de knipoog word gelegd naar een APK-keuring voor je bedrijf. “Een APK is echt zinvol. Laat experts even onder je motorkap kijken, de moertjes aandraaien en de olie verversen. Voor mij heeft het gezorgd voor meer structuur in mijn bedrijf. Ik werk efficiënter en heb inzicht in hoe ik mijn bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. En ook heel belangrijk, iets wat ik vooraf ook danig onderschatte: deelname aan het programma vergroot je netwerk enorm. Het netwerk hoeft niet eens je doelgroep te zijn, dat is het bij mij ook niet, maar je verzamelt mensen om je heen die met je meedenken. Dat is onbetaalbaar. En het programma is gratis. Je krijgt dus iets onbetaalbaars helemaal voor niks.”

•••

Wil jij je bedrijf toekomstbestendig maken? Dan is het SOS-programma voor jou! 1 maart 2023 gaat de derde editie van het SOS-programma met een focus op de energiecrisis van start. Ondernemers kunnen zich doorlopend in 2023 aanmelden. Check www.dockwize.nl/sos 

•••

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland.