Meer rust en ondernemersplezier dankzij SOS

“Voor de crisis waren we met van alles bezig. Een marketingplatform, lokale reisgids, een B&B, Hello Zeeland. We groeiden op veel vlakken en waren zoekende naar een duurzaam business- en verdienmodel. Toen de crisis begon, viel nagenoeg alles weg. We moesten terug naar de basis: wie zijn we?” 

‘Ik zou wel gek zijn’ 

In de rats heeft Roel nooit gezeten. “Dat zit niet in mijn aard. Ik ga er altijd vol voor, of het nou plan A of plan B wordt, het wordt iets. En als het uiteindelijk niks wordt, heb je daar ook weer wat van geleerd. Zo ging ik ook het SOS-programma in. Ik zag het als een unieke kans om voor niks aan zo’n programma mee te mogen doen. Sterker nog, ik zou wel gek zijn als ik er niet aan mee zou doen.” 

Limieten 

Roel kwam er tijdens het SOS-programma achter dat hij zijn klanten vaak uit het oog verloor. “Enthousiasme, creativiteit en drive had ik meer dan genoeg en daarmee kun je veel creëren, maar je loopt ook tegen limieten aan. Ik was vooral bezig met dingen die ik leuk vond, maar die misschien niet optimaal aansloten bij onze doelgroep. Zelf heb je daar toch een beperkte visie over. De coaches van het SOS-programma lieten me hier anders over nadenken.” 

Luisteren 

Was het altijd makkelijk en leuk om een andere visie te horen? “Nee, want je wilt natuurlijk vooral doen wat je leuk vindt. Maar achteraf denk ik daar helemaal anders over. Nu ik me meer focus op wat mijn klanten nodig hebben, is ondernemen een stuk leuker geworden. Van blije klanten word je immers blij. Dat is voor mij echt een eyeopener geweest. En luisteren. Niet teveel aannemen, maar luisteren naar wat je klant nodig heeft. Dat levert je zoveel op.” 

Echt focussen 

Door het SOS-programma heeft Roel keuzes durven maken. “Ik richt me nu enkel op Hello Zeeland: het beheer en de verhuur van vakantiehuizen. Het is heerlijk om me op één bedrijf te kunnen richten. Het is nu zoveel eenvoudiger en overzichtelijker geworden. We kunnen ons nu, anders dan voorheen, echt focussen op optimalisatie en details.” 

Rust, plezier en een duurzamer bedrijf 

De nieuwe deelnemers van het APK-programma wenst Roel vooral veel plezier en positiviteit. “Ga ervoor, sta open voor nieuwe inzichten en geniet er vooral ook van. Uiteindelijk brengt het je meer rust, ondernemersplezier en een duurzamer bedrijf.”

•••

Wil jij een programma op maat waarmee jij de volgende stap kunt nemen? Check voor meer informatie: https://www.dockwize.nl/programmas/jouw-programma