Meet a Member: Niels van Visuallity

Het was nog maar half maart, maar prachtig weer – tijd om een ondernemer mee naar buiten te nemen voor een interview om de rubriek Meet a Member mee af te trappen. In deze nieuwe blogserie stellen we de ondernemers van Dockwize aan je voor. Vandaag: Niels Sinke van Visuallity. 

Niels

Vertel eens wat over jezelf. 

“Ik ben Niels, 3D-artist en sinds 2005 werkzaam in m’n eigen bedrijf Visuallity. Hier voorafgaand heb ik gestudeerd op het Grafisch Lyceum. Na mijn stage kreeg ik de kans om naar Amerika te reizen en daar een korte tijd in de filmindustrie te werken. Eenmaal terug in Nederland dacht ik: oké, en nu? Ik kreeg m’n eerste opdrachtje samen met een vriend van me. Ik zag dat freelancen wel zitten. Dat is uitgebloeid tot m’n eigen bedrijf!” 

Je onderneemt dus al lang. Wat is in al die tijd je grootste fuck up (lees: blunder)? 

“Mijn grootse fuck up? Haha, tja… Stom, maar ik heb niet zoveel fuck up’s. Althans, er is één opdracht die de mist in gegaan is. Er was veel te weinig tijd voor de briefing, maar het was wel een goede klant, dus begon ik er toch aan. Uiteindelijk lukte het niet, dat was wel heel jammer. Daar heb ik wel van geleerd dat een goede briefing en tussentijdse checks echt heel belangrijk zijn om een goede sturing te krijgen in het project. En om er niet bij de pakken neer te zitten maar positief weer verder gaan.” 

Wat levert je deelname aan de community op? 

“Dockwize is voornamelijk een heel leuke plek waar je het gevoel hebt dat je niet alleen bent. Dat klinkt misschien wat zielig, maar ik heb lang thuisgewerkt. Ik ben nu zo’n 6 jaar hier, werkte eerst in de gang en toen in de gezamenlijke ruimte. Daar heb ik zoveel leuke mensen ontmoet. Dat is echt waardevol.” 

Kijk, da’s goed om te horen. Om af te sluiten: wat zijn je doelen voor dit jaar? 

“Ik ben bezig met een passie project dat zich richt op het milieu, voornamelijk de plastic soep. Het voelt goed om daarmee bezig te zijn. Daar hoop ik wel een doorbraak mee te krijgen, maar daar kan ik nog niet teveel over zeggen.” 

•••

Benieuwd naar wat Niels allemaal doet? Check dan zijn website https://www.visuallity.com/. Meer lezen over de community? Ga naar www.dockwize.nl/community.