Weer meer studenten schrijven zich in op HZ

VLISSINGEN - Het aantal eerstejaars studenten aan de HZ in Vlissingen en Middelburg neemt voor het vierde jaar op rij toe. Dit studiejaar zijn 1565 studenten uit binnen- en buitenland begonnen aan een opleiding van de Zeeuwse hogeschool. 

De groei is vooral te danken aan de deeltijdopleidingen. Het aantal deeltijdstudenten groeide met vijftig procent naar 208 dit studiejaar.

Het aantal internationale studenten neemt ook toe. Dit jaar zijn 201 nieuwelingen begonnen. De afgelopen drie jaar is het totaal aantal internationale studenten met 25 procent gestegen naar 522. De jongeren komen uit vijftig verschillende landen. 

Het aantal Nederlandse voltijdsstudenten daalde dit studiejaar met drie procent. Die afname is te verklaren door de bevolkingskrimp, laat de HZ weten. De hogeschool heeft geïnvesteerd in zogeheten associate degree-opleidingen met de Avans Hogeschool. Deze tweejarige praktijkgerichte opleidingen vallen tussen mbo- en hbo-niveau in. Daarnaast is de HZ dit jaar, samen met twee andere hogescholen, begonnen met de masteropleiding River Delta Development. 

bron: PZC

 

studenten hz dockwize

foto © Dockwize: Studenten HZ

•••
HZ University of Applied Scienes is founding partner van Dockwize. De pijler onderzoek van Dockwize wordt ingevuld door het Kenniscentrum Innoveren en Ondernemen van de HZ.