Gang van Zaken flexwerkplekken: sociaal, ongedwongen en gratis koffie

Nadat hij verhuisde vanuit Utrecht naar Zeeland, ging hij op zoek naar een geschikte plek in Zeeland om zo nu en dan met andere collega’s uit de regio samen te komen. Ron de Jong van NLvoorelkaar kwam uit bij Dockwize en sinds enige tijd zijn hij en zijn collega’s regelmatig te vinden bij de Gang van Zaken flexwerkplekken.

s2M rondejong NLvoorelkaar dockwize
foto: Ron de Jong bij Dockwize

Als kind hield Ron al van programmeren. Dat hij na de middelbare school (en een jaartje backpacken in Australië) koos voor Informatica als studie, was niet verrassend. “De eerste 5 jaar was ik actief als Java programmeur. Na een wereldreis van weer een jaar, ging ik allround aan de slag als ICT’er bij het longfonds. Tot, na 10 jaar, het programmeren weer begon te kriebelen. Mijn ICT-job ruilde ik in voor een baan bij NLvoorelkaar in Breda, maar ook mijn woonplaats werd ingeruild van Utrecht voor Zeeland; net wat gunstiger qua locatie.” Ron werkt samen met nog twee Zeeuwse collega’s en dus gingen ze op zoek naar een plek in de buurt om af en toe samen te komen voor werk. Dockwize werd de plek die voor hen het meest geschikt is en inmiddels zijn de heren regelmatig op de eerste etage in Dockwize te vinden: de flexwerkplekken in de Gang van Zaken.

Het sociale aspect spreekt aan

“Tot nog toe bevalt het goed! Met name door de gratis koffie”, grapt Ron. “Maar het is vooral het sociale aspect wat aanspreekt. Je komt makkelijk mensen tegen waar je een praatje mee kunt maken. Ik ben al enkele andere flexwerkers tegengekomen. Voor ons is het bovendien fijn dat we niet helemaal naar Breda hoeven te rijden om collega’s te zien.” Naast flexwerkplekken heeft Dockwize genoeg faciliteiten en activiteiten waar ook de flexwerkers gebruik van mogen maken. “Mijn collega heeft een borrel op vrijdag meegemaakt en ook dat beviel goed. De meerwaarde is vooral dat het dichtbij is, ongedwongen, een gezellige sfeer en dichtbij goede lunchplekken (Lumen natuurlijk, maar ook ’t Smoske). Al met al een prettige organisatie en leuke plek om te werken!”

Over NLvoorelkaar

NLvoorelkaar zet zich in voor vrijwilligerswerk. Wij hopen, en met ons meer dan 50 gemeentes, dat mensen in dezelfde gemeente elkaar op zoeken om te helpen. Daarvoor hebben wij een platform opgezet, en deze onderhouden en breiden we uit als er nieuwe wensen zijn. Het is niet alleen maar verkopen: we helpen ook mee met campagnes e.d. Ons uiteindelijke doel is dat mensen die hulp nodig hebben dat kunnen vinden in de buurt. En verder is het natuurlijk ook een sociaal gebeuren. Er zijn al veel vriendschappen ontstaan uit vrijwilligerswerk.”

Kom ook flexwerken

Wil je meer weten over het werk van Ron, zie je mogelijkheden tot samenwerken of ben je ook op zoek naar een flexwerkplek? Kom ook eens werken in de Gang van Zaken van Dockwize!

Lees hier hoe het werkt!