Meer verdiepen in de klant en de kanalen om je dienst te verspreiden

Het Kickstartprogramma (ondernemersprogramma van 11 weken) is in volle gang en de deelnemers zetten iedere week weer belangrijke stappen in het uitwerken van hun ideeën tot kansrijke producten of diensten. Ze gaan op zoek naar een gat in de markt, ontdekken wie hun doelgroep is, welke problemen en behoeften deze groep heeft en welk product of dienst hierbij aansluit.

We vroegen John (61), waarom hij besloot deel te nemen aan het Kickstartprogramma. "Ook ik behoor tot de groep die eerst een product/dienst in elkaar zet en dit vervolgens via diverse kanalen over de markt uitstrooit (schieten met hagel, je moet toch iets raken), zonder mij voldoende te verdiepen in de ‘klant’. Aangezien Klokan een non-profit project betreft zijn er geen middelen om te werken met marketingspecialisten en moet ik dat dus zelf doen. Ik hoop dat het Kickstartprogramma mij wat handvaten hiervoor geeft." 

Kickstart deelnemers web 1

Een app voor het delen van vervoer

John heeft een app ontwikkeld voor het delen van vervoer, waarmee hij deelneemt aan het Kickstartprogramma. "Door middel van Klokan worden chauffeurs en meerijders van elkaars aanwezigheid op de hoogte gebracht. Deze app kan de locatie van chauffeurs en meerijders bepalen en ze aan elkaar matchen op basis van vervoersbehoefte." 

Zijn ziel en zaligheid ligt bij zijn onderneming

Kickstartdeelnemers John is afgestudeerd als electronicus en heeft een halfjaar voor een baas gewerkt in de onderzeeboot-electronica. Daarna rondreizend docent geworden en een jaar of twintig mensen in het bedrijfsleven wegwijs gemaakt op de PC. "Toen deze markt instortte heb ik me toegelegd op het maken van programmatuur voor PC's. Later zijn websites en apps voor de telefoon en tablet daar bijgekomen.Op het moment verdien ik m'n brood met onderhoud van software voor derden, en ligt m'n ziel en zaligheid bij Klokan, app en website voor ridesharing en hitchhiking."

Lees ook de verhalen van de andere deelnemers!

•••

Net als John deelnemen aan het Kickstartprogramma? Check dan hier alle informatie.