Yoni wil goede ideeën uitwerken tot een eigen bedrijf

Loop jij ook al langere tijd met een idee? En wil je nu echt eens stappen gaan zetten om dat idee uit te werken tot een product of dienst? Maar wil jij eerst weten of er een markt voor dit idee is? En wil jij de juiste stappen zetten om de markt te veroveren? Tijdens het Kickstartprogramma van Dockwize leer je hoe je dat moet doen! Vele ondernemers ging je al voor! Deze keer vertelt Yoni waarom zij besloot deel te nemen aan het 11-weken programma.

Yoni wil goede ideeen uitwerken tot een bedrijf

Yoni (24) zit in het vierde jaar van de opleiding Watermanagement Aquatishe Eco-Technology (AET) op de HZ. "Ik volg sinds mijn tweede jaar op de HZ het het Honours Program van de hogeschool, waarbij ik samen met twee andere studenten van andere studies een documentaire maak over duurzame mode. Het doel van deze documentaire is om jongeren bewust te maken over duurzame mode in tegenstelling tot fast-fashion. We hebben veel geleerd over de problemen die de mode industrie veroorzaakt wereldwijd (het is de tweede grootse vervuiler na de olie industrie). Dit motiveerde mij om te denken aan oplossingen, vooral over hoe we een meer circulair business model kunnen creëren"

Duurzame mode voor een betaalbare prijs

Ze besloot, samen met haar jongere zusje Nisha, dat ze een stapje terug willen doen in de tijd: "naar het moment waar grondstoffen efficiënter werden gebruikt en langer mee gingen in de producten die men gebruikt. Vandaar dat wij CNTRL Z opzetten: een duurzaam modebedrijf gericht op de jonge klimaatactivisten tussen de 15 en 30 jaar die unieke comfortabele kleding willen kopen en dragen voor een betaalbare prijs. Veel fastfashion bedrijven verkopen slechte kwaliteit kleren voor een absurd lage prijs dat ten koste gaat van het klimaat en welzijn van de kledingwerknemers. Wij willen duurzame mode, met de nadruk op een eerlijk loon en werkomstandigheden, op basis van duurzame materialen die beter zijn voor de gezondheid en het milieu."

Ik wil goede ideeën uitwerken tot een eigen bedrijf

Yoni besloot om met het idee voor duurzame mode mee te doen met het 11-weken Kickstartprogramma van Dockwize. "Het wordt hoog tijd om de goeie ideeën die we hebben uit te werken tot eigen bedrijf, zodat wij ook een steentje kunnen bijdragen aan het verbeteren van de wereld en helpen in de transitie naar een meer duurzame manier van leven. Ik verwacht dat we in de 11 weken trainign alle stappen behandelen die nodig zijn om een eigen bedrijf op te zetten, zodat we na de cursus we klaar zijn om écht te gaan starten! Tijdens dit proces verwacht ik veel feedback te krijgen en een klankbord te kunnen vinden in de andere deelnemers en coaches. Ook hoop ik een groter netwerk op te bouwen, waardoor er meer kansen ontstaan."

Als het 11-weken Kickstartprogramma is afgerond, vragen we hoe het met deelnemers en hun idee staat! 

Meer weten over het Kickstartprogramma?

Op 12 maart 2020 start weer een nieuw Kickstartprogramma. 

blokken kickstart2  blokken kickstart  blokken kickstart4  blokken kickstart3