Ontwikkel je kennis over ondernemerschap en schrijf je in voor de minor!

Vandaag start weer een nieuwe Minor Innovative Entrepreneurship. 16 studenten van diverse opleidingen volgen deze minor gericht op ondernemerschap aangeboden door HZ University of Applied Sciences in samenwerking met Dockwize. 

Gedurende dit Engelstalige semester, waaraan ook internationale studenten deelnemen, ontwikkelen minor deelnemers kennis en kunde over ondernemerschap, leren zij hoe ze achter de wensen en behoefte van hun klant kunnen komen en hoe ze een onderneming op kunnen starten. 

Ontdek wat het betekent om ondernemer te zijn

Gedurende de minor worden diverse expertsessies gegeven door docenten en ondernemers. Tijdens de eerste sessie gaan de studenten aan de slag met de Smartphone Wallet Case Exercise, een opdracht gebaseerd op de Wallet Exercise. Hierin creëren ze een telefoonhoesje voor hun student-collega (de klant), dat volledig voldoet aan zijn behoeftes die ze hebben onderzocht aan de hand van interviews. Het uitgangspunt van deze oefening is dat ze leren dat ze altijd van het probleem van de klant uit moeten gaan.  

Cindy, (mede)verantwoordelijk voor de organisatie van de minor verzamelt aan het einde van de minor feedback bij de studenten. “Een half jaar lang werken studenten aan het opzetten van een onderneming of het ontdekken wat het betekent om ondernemer te zijn. Wat deze minor voor veel studenten waardevol maakt is dat het hen uiteindelijk helpt om een bewuste keuze te maken: ‘Wil ik ondernemer worden of niet?’” 

Ondernemer of ondernemende medewerker?

Halverwege de minor kunnen de studenten een keuze maken over het vervolg van de minor: Student Kickstart of Intrapeneurship programma.

Student Kickstart 
Het Kickstart programma duurt 10 weken en is gericht op het echt starten van een bedrijf en het vinden van een markt voor het product. Studenten leren hoe ze achter de wensen en behoeften van de klant komen, hoe ze hun bedrijfsidee moeten toetsen en de geschikte markt voor hun product kunnen vinden. 

Intrapreneurship programma  
Het Intrapreneurship programma duurt 10 weken en focust op het worden van een intrapreneur (= ondernemende medewerker). Dit programma is bedoeld voor ambitieuze en ondernemende studenten die besloten hebben (nog) geen eigen onderneming te starten of (nog) geen idee hebben. 

Meedoen aan de Minor Innovative Entrepreneurship

In september start de volgende minor Innovative Entrepreneurship . Aanmelden kan via HZ University of Applied Sciences. Meer informatie over deze minor kan je opvragen via Peter van Dijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

•••

HZ University of Applied Scienes is founding partner van Dockwize. De pijler onderzoek van Dockwize wordt ingevuld door het Kenniscentrum Innoveren en Ondernemen van de HZ. 

 

De programma’s van Dockwize zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland.

Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit Logo