Vijfde editie minor ondernemerschap van start!

Met maar liefst 21 studenten, is vandaag de vijfde editie van de Minor Innovative Entrepreneurship van start gegaan. Studenten van diverse opleidingen volgen de minor ondernemerschap gericht op ondernemerschap, aangeboden door de HZ University of Applied Sciences in samenwerking met Dockwize. De minor ondernemerschap kent inmiddels een brede bekendheid bij studenten. Zij investeren graag in de ontwikkeling van hun bedrijf, waarmee zij tijdens de studie zijn gestart.

Gedurende dit Engelstalige semester ontwikkelen minor deelnemers kennis en kunde over ondernemerschap, leren zij hoe ze achter de wensen en behoefte van hun klant kunnen komen en hoe ze een onderneming op kunnen starten. Deze minor is deze keer volledig online (i.v.m corona).

Minor ondernemerschap

Foto: Eerste dag van de online minor ondernemerschap 

Stimuleren ondernemerschap

De minor is onderdeel van de leerlijn student ondernemerschap dat HZ in samenwerking met Dockwize heeft ontwikkeld. Een unieke samenwerking en waardevol traject dat studenten in staat stelt zich gedurende hun studie (2e, 3e en 4e jaar) te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en innovatie. De Student Bootcamp, ook een voorbeeld hiervan, vond vorige week plaatst en is de start van het Student Company traject dat studenten van diverse opleidingen in hun tweede leerjaar volgen. 

•••

HZ University of Applied Scienes is founding partner van Dockwize. De pijler onderzoekvan Dockwize wordt ingevuld door het Kenniscentrum Innoveren en Ondernemen van de HZ. 

 

De programma’s van Dockwize zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland.

Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit Logo