Ik weet nu wat mijn volgende stap is

Thirza Ephraïm van The Workbrand over Jouw Programma

De juiste sollicitant aan tafel krijgen en je medewerkers binnenhouden wordt steeds lastiger als werkgever. De vacatures moeten snel worden ingevuld, maar de vijver is klein en de concurrentie groot. Thirza Ephraïm van The Workbrand in Terneuzen weet er alles van. Zij helpt organisaties deze uitdagingen aan te gaan, door ze structureel op de kaart te zetten als dé werkgever in de sector. Ze deed mee aan Jouw Programma van Dockwize.

“In veel organisaties zijn HR en marketing nog twee aparte eilandjes, maar er is steeds meer samenwerking nodig tussen die twee om personeel te werven. Met mijn achtergrond in HR en media kan ik de brug slaan, dus besloot ik vijf jaar geleden The Workbrand op te zetten. Met mijn collega’s helpen we bedrijven in Zeeland en daarbuiten verder met arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en training.”

Wat was de aanleiding om deel te nemen aan Jouw Programma bij Dockwize?

“Ik was op hard op zoek naar wat bij mij past als ondernemer. Groeien, of niet? Employer branding is een relatief jong vakgebied, dus ik kan alle kanten op. Wat is dan de beste weg en hoe breng ik structuur in mijn ondernemerschap, zonder het plezier te verliezen? Ondernemen vind ik superleuk, maar het is ook echt een wilde rit. Op basis van deze vragen kwam ik bij Jouw Programma terecht.”

Wat leerde je van Jouw Programma? 

“Eerst deed ik een Strength Finder test bij Imro. Zo krijg je mooi inzicht in wat voor type mens / ondernemer je bent. Dat hielp mij om meer zelfinzicht te krijgen, maar ook inzicht te krijgen in de krachten van mijn collega’s, waardoor we elkaar nog beter aan kunnen vullen.  Jeroen stelde ook veel kritische vragen, waardoor ik heb ingezien dat ik keuzes moet maken. Ik kan in mijn comfortzone blijven, maar daar ben ik te ambitieus voor. Ik ging realistisch kijken naar mijn mogelijkheden. Ik weet nu wat mijn volgende stap is.”

Wat is je volgende stap? 

“We gaan groeien! Ik ga meer mensen aannemen om de klanten die ik heb in Zuid-West Nederland nog beter te helpen. Dat is voor mezelf ook leuk, want zo heb ik meer tijd voor wat ik belangrijk vind. Alleen omdat je de ondernemer bent die het bedrijf gestart is, betekent het nog niet dat je overal goed in bent. De rolverdeling binnen het bedrijf is sterker geworden. Als je kwetsbaar durft te zijn, kun je elkaar goed aanvullen en versterken. Ik vind het mooi als iedereen floreert in het team.”

Hoe kijk je terug op je deelname?

“Ik heb er veel van geleerd. Vooral aan ondernemers die een goed idee hebben, maar niet weten hoe ze het moeten valideren of het netwerk missen. Dockwize helpt hen daarbij echt verder.”

DOE MEE EN UNLOCK YOUR POTENTIAL

Bij Dockwize weten we dat iedere ondernemer en elk bedrijf uniek is. Daarom stel je bij ons ‘Jouw programma’ samen, met daarin alle onderdelen die jij nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. We hebben al meer dan 900 ondernemers zoals jij geholpen met het op de markt brengen van hun idee, het laten groeien en ontwikkelen van hun bedrijf én henzelf als ondernemer.

Ben jij de volgende? Plan hier jouw vrijblijvende kennismaking in en unlock your potential.