De wereld veroveren vanuit Dockwize

Terra Inspectioneering gaat hard!

Ron was ervaren projectmanager in de industrie, toen hij werd ingeschakeld door een bedrijf dat zichzelf had stilgelegd omdat het niet aan de regelgeving voldeed. “Aan mij de taak om dit bedrijf opnieuw naar het juiste niveau te brengen en aan te tonen dat het terug in compliance was. Dat betekende onder meer dat iedere tank gemodificeerd en geïnspecteerd moest worden. Dit moest natuurlijk op een zo veilig mogelijke manier gebeuren, er stond veel op het spel.”

Tests

Op dat moment, rond 2015, kwam Ron in contact met Marien van den Hoek van TripleS-3D en Steven Verver van ZXY Builders. “Marien was actief met drone inspecties, maar had nog niet veel referenties. Steven heeft de initiële benodigde technische drone-kennis ingebracht. Samen gingen we aan de slag met tests. De eerste twee tests mislukten omdat er in een tank geen GPS is en je dus je positie niet kunt bepalen. Maar daar vonden we wat op en de derde test was succesvol.”

Uit nood geboren

Het uitvoeren van inspecties met een drone is niet alleen veiliger omdat je het werken op hoogte en in besloten ruimtes elimineert, maar bespaart ook veel tijd waardoor processen korter stilgelegd moeten worden. Hoewel het idee voor Ron uit nood geboren was, vraagt je zo’n win-winsituatie natuurlijk om een grotere uitrol. “Een business was geboren. In mei 2016 schreven we Terra Inspectioneering officieel in bij de KvK. Vanuit ons bekende zolderkamertje, moesten we al snel op zoek naar een grotere locatie.”

Op zoek

De zoektocht was niet eenvoudig. “We hadden best veel eisen. We hadden namelijk allerlei faciliteiten nodig, maar van alles maar een beetje. Uiteindelijk kwamen we bij Dockwize uit. Die plek was voor ons ideaal. Alles wat we nodig hadden was aanwezig en omdat je er met anderen gebruik van maakt, is het niet erg dat jouw gebruiksfrequentie laag is. Het zorgt voor een interessante kostenstructuur, waardoor je meer geld in je bedrijf kunt investeren.”

Maar dan een locatie

Gaandeweg ervaarden Ron en zijn compagnons nog meer voordelen van hun nieuwe verblijfplaats. “We kregen veel nuttige tips van andere Dockwize-ondernemers en ook Dockwize zelf bood waardevolle ondersteuning. Je merkt dat ze niet gericht zijn op uren verkopen, maar jou als ondernemer echt willen verder helpen. Zo liepen we door een procedurefout een subsidie mis. Dockwize hoorde hierover en bracht ons in contact met partijen die ons bij subsidieaanvragen konden helpen. Sindsdien loopt het vlekkeloos.”

Trots!

Ron, Marien en Steven kunnen trots zijn op wat ze al hebben bereikt. “Dat zijn we ook. Allereerst op de 70 klanten die we al mochten verwelkomen. En daarnaast op de twee patenten die ons al zijn toegekend in Nederland en we nu verder uitrollen. We zijn onze producten en diensten nu in de rest van de wereld aan het vermarkten. Maar vooral zijn we trots op onze organisatie. Een organisatie die ervoor gaat en die bovenaan staat in de branche.”

Samen puzzelen

Ron geeft aan dat Dockwize hierin een rol heeft gespeeld. “Doordat zij zo proactief zijn, word je dat zelf ook en kun je meer bereiken. Soms zijn ze zo proactief, dat we het niet meer kunnen behappen. Maar dan kunnen we in ieder geval keuzes maken. Keuzes waarvan we anders het bestaan niet eens zouden weten. Wat zij bieden, zijn puzzelstukjes die je kunt gebruiken om een mooi geheel te maken. We gaan nu ook samen een puzzel proberen te leggen. We willen een Centre of Excellence realiseren waarbij studenten en bedrijven intensief samenwerken aan innovaties en trainingen.”

 

Meer weten over Terra Inspectioneering? Check het hier!