Luiken open bij PixelPlay

Ze kennen elkaar vanuit hun jeugd en sinds kort zijn ze compagnons. Alexander de Groot en René Kalverboer, de mannen van PixelPlay. Om met een nieuwe dienst een topstart te maken, namen ze deel aan het Kickstartprogramma van Dockwize. René en Alexander zijn als Yin en Yang en Bassie en Adriaan: heel verschillend, maar ook perfect in balans. Waar René de zakenman is, is Alexander het creatieve brein. “Ik run al sinds 1999 dit bedrijf in ontwerp en drukwerk; sinds 2015 onder de naam PixelPlay”, vertelt Alexander. “Maar als ik in mijn eentje was doorgegaan, was dit altijd een eenmanszaak gebleven en ik groei liever door. Met René erbij gaat dat lukken.”

Veel mogelijkheden

Dat sluit mooi aan bij de motivatie van René. “Ik ben juist meer van de klantgesprekken en de voorbereiding. Zodra het op de creatieve uitvoering aankomt, draag ik het graag over. Binnen PixelPlay zie ik veel mogelijkheden voor groei. Mede omdat we nu ook investeren in eigen apparatuur, zodat we meer in eigen beheer kunnen doen en dus sneller kunnen inspelen op de klantwens.”


Foto: Laserapparaat in de loods bij PixelPlay 

Loods bij Dockwize

Als eerste wil het tweetal een nieuwe dienst, lasersnijden en -graveren, goed in de markt zetten. Daarvoor gingen ze allereerst op zoek naar bedrijfsruimte in Vlissingen. Alex: “Ik kende Dockwize al langer en het leek me leuk om ons daar bij alle andere ondernemers te vestigen. We deden navraag en mochten hier een loods betrekken. Zo kwamen we ook met de programma’s van Dockwize in contact. Het kickstartprogramma sprak ons meteen aan.”

Kickstart voor ervaren ondernemers

René en Alexander bewijzen dat het Kickstartprogramma niet alleen een programma voor startend ondernemers is. “We hebben allebei veel ondernemerservaring, maar zijn ook nog steeds leer- en nieuwsgierig naar andere ideeën. En mogelijkheden om ons netwerk te vergroten slaan we ook niet af”, zegt Alexander. “Met onze nieuwe samenwerking en dienst, sloot het Kickstartprogramma perfect aan bij onze wensen.”


Foto: Alexander de Groot bij laserapparaat in de loods bij PixelPlay 

Eerste les: minder aannames

De ervaren ondernemers gingen het programma redelijk onbevangen in en leerden al snel een eerste belangrijke les: “Dat we veel minder aannames moeten doen”, vertelt René. “We zijn veel bewuster gaan kijken wat onze klant nodig heeft en welke oplossingen we hiervoor kunnen bieden. Het heeft echt onze luiken geopend.” Alexander is het hier roerend mee eens. “In het begin zijn de interviews met je doelgroep best ongemakkelijk, maar je wordt er steeds beter in. Het levert zoveel waardevolle informatie op, dat ik zeker weet dat we dit gaan blijven doen.”

 
Foto: René Kalverboer van PixelPlay

Doelgroep opzoeken

Eén van de waardevolle inzichten was dat starters niet meteen bij een reclamebureau aankloppen wanneer ze een huisstijl en communicatiemiddelen nodig hebben. “Omdat bij hen het budget nog een hekel punt is, gaan ze sneller op zoek in hun vriendenkring of doen ze dingen zelf”, vertelt Alexander. “Daarom zullen we deze doelgroep actiever moeten opzoeken, bijvoorbeeld door startersbijeenkomsten bij te wonen.”


Foto: Alexander de Groot

Strength Finder

Behalve dat de heren hun doelgroep beter leerden kennen, leerden ze ook meer over zichzelf en elkaar. René: “Een erg leuk onderdeel van het programma was de Strength Finder. Het geeft je inzicht in je sterke punten en de bijbehorende valkuilen. Imro Wong nam daarbij onder meer de tijd om de profielen van ons beiden naast elkaar te leggen om te zien waarin we elkaar aanvullen en wat er in ons bedrijf nog ontbreekt. Heel leerzaam en van toegevoegde waarde voor een nog betere samenwerking.”

Plannen genoeg!

Het programma is nog maar een maand achter de rug, maar René en Alexander brengen het geleerde al volop in de praktijk. René: “We hakken sneller knopen door, weten hoe we onze diensten in de markt willen zetten en zien ook mogelijkheden in een online verdienmodel. Plannen genoeg! "

•••

Wil jij van idee naar concreet product of dienst? Dan is het Kickstart programma voor jou! 
Check: www.dockwize.nl/kickstart