Scripties schrijven tussen de ondernemers in Dockwize

Thomas, Sam en Jarno (op de foto van links naar rechts) volgen de opleiding Engineering (HZ) en studeren dit jaar af. Hun opdrachtgevers beschikken niet over een werkplek voor de drie heren. Van thuiswerken zijn de studenten geen voorstander, daarom begon een zoektocht naar een geschikte werkomgeving die eindigde bij Dockwize.

De zoektocht naar werkruimte
Door eerder contact via de opleiding met Dockwize kwam snel het idee om een bericht naar deze organisatie te sturen, met de vraag of er werkruimte beschikbaar was. Jarno geeft aan dat hij Dockwize al kende. “Via onze opleiding hebben we diverse projecten in samenwerking met Dockwize gehad, waar positieve ervaringen aan over zijn gehouden. Hierdoor wist ik ook dat er flexplekken beschikbaar waren, wat mij geschikt leek als werkruimte tijdens onze stage. Momenteel doe ik mijn afstudeerstage bij Defensie, Thomas en Sam bij RoNik, bedrijven die niet snel zijn aan te reizen vanuit Vlissingen en dus niet praktisch wanneer je dit dagelijks moet doen.”

Afstuderen in Dockwize
De drie studenten waren meer dan verrast toen ze een sleutel in hun handen gedrukt kregen van een loodsunit à 60 m2. “We hadden verwacht dat we in de open flexruimte mochten zitten, maar het is ontzettend prettig dat we nu een eigen, afgesloten ruimte hebben. We kunnen al onze spullen kwijt en hebben weinig last van elkaar door het grote oppervlak. Dit is erg fijn omdat we best vaak skypemeetings hebben met onze opdrachtgevers. Verder heeft de loodsunit ook een eigen adres, waardoor spullen makkelijk en direct bezorgd kunnen worden. Door een eigen sleutel kunnen we onze werktijden zelf indelen, ook omdat we 24/7 toegang hebben tot de loods. We hebben er de afgelopen weken echt ons eigen plekje van gemaakt, met spullen uit de kringloopwinkel,” vertelt Sam.

Wat hij na zijn opleiding gaat doen? “Werken!” Waar precies, weet Thomas net als Sam nog niet. Jarno weet het wel, hij hoopt een vervolgopleiding te kunnen doen aan de Koninklijke Militaire Academie en hoopt daarna bij de Marechaussee aan de slag te gaan.

Op zoek naar kantoorruimte?
Net als deze studenten op zoek naar een werkruimte? Dockwize biedt verschillende faciliteiten aan (student)ondernemers en ondernemende professionals. Van een gratis flexwerkplek in Seats2Meet tot werkplekken in een gedeelde ruimte en een eigen kantoor of loodsunit.

Check hier de huisvestingsmogelijkheden!