Jouw Programma gaf inzicht hoe om te gaan met personeel

Wouter en Paula Duvekot van Duvefit over hun deelname

“Sport verbindt,” vertelt Wouter. “Als gepassioneerd sporter merk ik dat overal waar ik kom. Mijn motto is ‘altijd gaan voor goud’, en ik vind dat iedereen de kans verdient om dat ook te doen. Bij Duvefit helpen we daarom juist mensen met een beperking en jongeren waarbij het even minder lekker in het leven loopt, door bijvoorbeeld gedragsproblemen. Iedereen hoort erbij. Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Ik heb de leukste baan ooit: mensen helpen én sporten tegelijk.”

Zijn zus Paula is minder gepassioneerd over sporten, maar des te meer over het begeleiden van jongeren. “Dus Wouter en ik vullen elkaar mooi aan,” vertelt ze. “Ook ben ik vooral zakelijk ingesteld en is Wouter erg creatief. Dat kun je goed terugzien in ons brede aanbod: we werken met kinderen vanaf 8 jaar met gedragsproblemen, geven allerlei soorten sportbegeleiding en doen ook teambuilding voor bijvoorbeeld bedrijven. Sinds kort geven we ook zelf ontwikkelde sociale -bewegingslessen op middelbare scholen en basisscholen. We gebruiken beweging als middel om kinderen te leren hoe om te gaan met tegenslagen en  respect te hebben voor elkaar. We hebben het ook over doorzettingsvermogen, weerbaarheid en pesten.

Waarom deden jullie mee aan Jouw Programma bij Dockwize?

“In eerste instantie dachten we geen businesscoaching nodig te hebben. We dachten: we leren het zelf wel. Daarbij hebben we het ook heel druk, en ik zag geen ruimte om mee te doen,” vertelt Wouter. “Onze ouders dachten daar anders over, zij spoorden ons aan de mogelijkheden toch te onderzoeken. We liepen namelijk met de vraag hoe we ons team van 17 medewerkers kunnen behouden. Hoe zorg je dat personeel zich verantwoordelijk voelt voor het werk? Het Jouw Programma bleek daar antwoord op te kunnen geven,” vertelt Wouter.

Paula vult aan: “Enthousiast meldden we ons aan na een goed intakegesprek met Imro. In het programma zat veel meer waarde dan we eerst dachten. We liepen tegen zoveel zaken aan in ons bedrijf, en werkten nu actief aan deze uitdagingen. Maandelijks hadden we een gesprek met Imro, en we leerden veel over niet alleen ons bedrijf, maar ook over onszelf als ondernemer en manager.”

Wat heeft het programma gebracht voor jullie bedrijf?

“Achteraf gezien werkten we niet echt samen,” zegt Wouter. “We zien in dat we niet op één lijn zaten, wat voor frustratie zorgde. Dat hebben we getackeld.”

“Ik zei na de derde sessie tegen Wouter dat het z’n geld al had opgeleverd,” vult Paula aan. “De resultaten zijn super: ons team heeft nu de neuzen dezelfde kant op. We delen dezelfde visie, verdeelden administratieve taken beter en weten nu wanneer je elkaar wel en niet mag storen,” vertelt Paula. “Er werd ons een mooie spiegel voorgehouden. Hoe druk je het eigenlijk hebt, valt best mee. Dat hielp met betere prioriteiten stellen. Nu werken we gerichter en betrekken we meer mensen bij het runnen van het bedrijf.”

Voor wie zou Jouw Programma een slimme volgende stap zijn? 

“Ik denk vooral voor ondernemers met personeel of plannen om personeel te krijgen,” zegt Paula. “Dockwize is een stok achter de deur geweest. Businesscoaches kijken vanuit helikopterview naar je bedrijf en geven je zo heel andere inzichten. Dockwize heeft ook een groot zakelijk netwerk, wat altijd nuttig is! Als je op dinsdag bij Dockwize naar de gratis lunch komt, leer je ook snel nieuwe ondernemers kennen om mee te sparren. De sfeer is gezellig, maar ook inspirerend en motiverend. Je komt er echt om te werken. De flow van het programma is fijn, voor ons werkt het goed om na elke sessie gelijk een nieuwe afspraak te plannen. Je krijgt veel informatie en gaat met een vol hoofd en huiswerk weg, maar blijft ook enorm gemotiveerd en geïnspireerd hierdoor.”

Wat is jullie volgende stap?

“Stabiel het bedrijf uitbouwen. Het doel dat we hebben met ons bedrijf, hebben we eigenlijk al behaald: gedragsverandering realiseren in de sportschool met specifieke begeleiding voor iedereen. Nu willen we nummer één blijven in wat we doen. Je kunt beter wat kleiner zijn en echt heel goed in je werk, dan ten onder gaan aan je eigen groei,” vertelt Paula.

DOE MEE EN UNLOCK YOUR POTENTIAL

Bij Dockwize weten we dat iedere ondernemer en elk bedrijf uniek is. Daarom stel je bij ons ‘Jouw programma’ samen, met daarin alle onderdelen die jij nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. We hebben al meer dan 900 ondernemers zoals jij geholpen met het op de markt brengen van hun idee, het laten groeien en ontwikkelen van hun bedrijf én henzelf als ondernemer.

Ben jij de volgende? Plan hier jouw vrijblijvende kennismaking in en unlock your potential.