Student Startup Bootcamp: 184 studenten starten deze week een onderneming

184 tweedejaars HZ University of Applied Sciences studenten van diverse opleidingen starten deze week met de Student Company, een onderdeel van hun opleiding waarin zij leren hun eigen bedrijf te starten. Om de studenten in de ideale leeromgeving te brengen voor het starten van hun onderneming, beginnen zij vanaf vandaag met de Dockwize Student Startup Bootcamp: in 4 dagen gaan teams aan de slag om te werken aan een eerste businessmodel en eenvoudig prototype, bijgestaan door een businesscoach.

Met behulp van expertsessies en bewezen startup tools en methodieken, ervaren de studenten hoe het is om te ondernemen en wat hier allemaal bij komt kijken. Een intensieve week waarin veel van de studenten wordt gevraagd met als doel ondernemerschap, innovatie en het stimuleren van een ondernemende houding. 

Het thema van de bootcamp staat in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De uitdaging hierin is het creëren van een product of dienst die echte waarde biedt aan onze wereld, of waar onze samenleving of stad beter van wordt.

De Student Startup Bootcamp wordt georganiseerd door Dockwize en HZ University of Applied Sciences. Vele kennisinstellingen organiseren de Student Company zelf, maar dankzij de nauwe samenwerking profiteren de studenten van deze waardevolle week die plaatsvindt op van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 augustus. Vrijdag 30 augustus wordt afgesloten met een pitch battle.

•••