Seacommerce zit niet stil

Het bedrijf Seacommerce, dat sinds 2 jaar gevestigd is in Dockwize, zit niet stil. Het nieuwste project van het jonge bedrijf is dan ook niet het eerste succesverhaal van Niels Steenbakker en Sil Moelker, de eigenaren van Seacommerce.

Seacommerce
Seacommerce heeft de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan met het opzetten en uitrollen van onlineconcepten. De meeste projecten hebben te maken met online verkoop van producten en de platform economie. Het Verslink-concept (manier van samenwerken waarbij twee partijen elkaar versterken) is hier een goed voorbeeld van, maar ook het succes van de kaasletters, die Seacommerce landelijk lanceerde.
Naar verwachting zal Horecabaas hier snel bij kunnen aansluiten.

Horecabaas
De bedenkers van Horecabaas.nl, Wim Bouman en Marloes de Haze, waren in de tweede helft van 2018 op zoek naar een bedrijf dat hun idee gestalte kon geven en ontwikkelen. Via de website van Dockwize zijn ze uitgekomen bij Seacommerce. Met name de manier waarop Seacommerce werkt is erg interessant voor startende concepten als Horecabaas.nl. ‘’In feite investeren wij met onze kennis en software in een project of bedrijf. Als wij geloven in het idee of project, dan ontwikkelen wij de software in ruil voor een aandeel in de (potentiële) opbrengst, bijvoorbeeld als commissie op omzet of aandeel in het bedrijf. We worden dus echt partners en kunnen ownership nemen voor het volledige ontwikkeltraject. Hierbij volgen we verschillende Lean startup methodes die in Dockwize regelmatig aan bod komen. De eigenaren van het idee of concept kunnen zich volledig focussen op hun concept, zonder zich bezig te hoeven houden met ingewikkelde codes, designs, hosting of databases. Bovendien is het niet nodig om het concept helemaal te specificeren. Vaak weten bedrijven globaal wel wat ze willen, maar zijn de meeste details nog onbekend. Een traditionele samenwerking op basis van uurtje factuurtje of aangenomen som is hierdoor niet zo geschikt.” Aldus Niels. 

Sinds de zomer van 2018 wordt het idee van Horecabaas.nl verder uitgewerkt en ontwikkeld, begin december is de eerste versie van het platform live gegaan. Via Horecabaas.nl kunnen werkzoekenden (de Horecabazen) reageren op shifts die worden aangeboden door horecabedrijven in de regio. Ze bepalen hierbij zelf hun uurtarief. Het is voornamelijk gericht op jongeren, maar het platform is interessant voor iedereen die flexibel wil werken.

Over Dockwize
Seacommerce is blij met het kantoor in Dockwize. ‘’Wij huren nu ongeveer twee jaar ons kantoor bij Dockwize, een gezellige plek waar alles goed geregeld is. Door de netwerkfunctie hopen we binnenkort weer tegen een superleuk concept aan te lopen dat we kunnen helpen opzetten. En anders zitten we zelf nog vol met ideeën.”