Van Student Bootcamp naar succesvolle onderneming

Het avontuur begon enkele maanden geleden, toen een team van zeven studenten afkomstig van diverse opleiding voor school een student company moesten oprichten. Tijdens de Student Bootcamp was al snel het idee naar voren gekomen van SugarFam. Deelneemster Eyenalem heeft diabetes en had ontdekt dat er nog geen afneembare, herbruikbare covers waren voor over je OmniPod, een insulinepomp die drie dagen achtereen op het lichaam gedragen kan worden en zo de insulinetoevoer gemakkelijk op peil houdt. Een perfect idee dus. “Met de covers willen we diabetes wat leuker maken. We hopen dat we hiermee veel (jonge) mensen gaan helpen om zich niet te schamen voor hun ziekte,” aldus Eyenalem. Nadat de schoolopdracht was afgerond zijn Jesse, Amber, Jari en Eyenalem met het bedrijf doorgestart.

Gemotiveerde studenten
De studenten geven aan dat ze het best spannend vinden om als enige student company van dit schooljaar in lange tijd door te starten. Jari:‘’Het zou leuk zijn geweest als meerdere student companies waren doorgestart, wij zijn nu als enige en soms missen we het om te sparren met andere studentenbedrijven." Hoewel het soms lastig en zwaar is vinden de studenten het voornamelijk ontzettend leuk. ’We proberen er sinds dag één 100% voor te gaan, we staan allemaal compleet achter het bedrijf en halen er veel voldoening uit. Ook willen we graag andere studenten motiveren en laten zien dat het écht mogelijk is om vanuit zo’n schoolopdracht een bedrijf te laten ontstaan,” aldus Eyenalem. De eigenaren van Sugarfam hebben voor komend schooljaar in ieder geval een passende minor gekozen! Om nog meer te weten te komen over het runnen en laten groeien van een eigen onderneming gaan de studenten volgend jaar de minor Innovative Entrepreneurship bij Dockwize volgen.

Groeien binnen Dockwize
Ondanks de drukte rondom het succesvolle bedrijf, hebben de tweedejaarsstudenten nog wel hun opleiding te volgen. “Nu de student company klaar is en we weer gewone lessen moeten volgen is het best druk en moeten we puzzelen om tijd voor ons bedrijf te maken. Vrijdag is bijna de enige dag dat we samen kunnen zitten, we kijken dan ook allemaal uit naar deze dag,” aldus Amber. Na het programma kon het beginnende bedrijf nog blijven zitten in het kantoor op de Boulevard van Vlissingen, maar nu ze aan het groeien zijn was het fijn om te verhuizen naar Dockwize. “Fijn om in een loods te werken bij Dockwize, zo wordt ons bedrijf en school combineren makkelijker door de afstand tussen deze locaties. Verder zijn de loodsen groot waardoor we veel spullen kwijt kunnen en hebben we een eigen adres waardoor pakketten direct naar onze werkplaats gestuurd kunnen worden,” vertelt Jesse.

 

Ook opzoek naar werkruimte? Bekijk hier de mogelijkheden.
Ben je student? Kies net als SugarFam ook voor de minor Innovative Entrepreneurship.