Conixus en de Naggl: een innovatieve stap naar mobiliteit

Bij innovatiehub Dockwize vieren we graag successen. En wat een succes: huurder Conixus won vorig jaar met de Naggl een Duitse innovatieprijs. De Neuro Anatomic Gluteal Gait Learner, oftewel Naggl is een toestel dat mobiliteit biedt aan mensen met een beperking. De speciale loopfiets, waar acht jaar aan is gewerkt, is inmiddels zelfs gecertificeerd als een medisch hulpmiddel.

De Duitse kinderorthopeed Simon Kappl en de bedrijfskundige Chris Schäfer zijn het gezicht achter Conixus. De heren ontmoeten elkaar tijdens een zeilevenement in Duitsland, wat de basis legde voor hun bedrijf. Samen besloten ze tientallen patiënten te helpen die worstelen met mobiliteit door de ontwikkeling van de Naggl. Het apparaat is ontworpen om patiënten te ondersteunen bij het trainen van evenwicht en benen, wat kan leiden tot sneller herstel en zelfs het vermogen om opnieuw te leren lopen.

Huren bij Dockwize 
Sinds september 2022 is Chris Schäfer te vinden op de eerste verdieping van Dockwize, waar hij een kantoorpand huurt. Om de Naggl vanuit de grootste innovatiehub van Zeeland op de markt te zetten was een bewuste keuze. Hierdoor kan hij samen werken met studenten van HZ University of Applied Sciences en Orionis Walcheren, waar de Naggle wordt geproduceerd. Deze samenwerking benadrukt niet alleen de innovatie, maar ook het sociale aspect van het bedrijf, waarbij mensen met een beperking actief betrokken zijn bij de productie.

In het nieuws  
Onlangs werden Chris en Simon geïnterviewd door Omroep Zeeland waarbij ze vertellen over hun toewijding aan het verbeteren van de mobiliteit van patiënten, de ontwikkelingen van de Naggl en de veelbelovende resultaten die worden behaald bij patiënten. Benieuwd geworden? Lees het artikel hier

Meer informatie over de Naggl, bezoek de website www.naggle.nl